Dansk politi måtte lørdag streve med å holde høyreradikale og venstreradikale fra hverandre i København, skriver Jyllands-Posten.

Det var Danmarks Nationale Front som hadde tillyst demonstrasjon utenfor Christiansborg (Folketinget) og det aktet ikke autonome kretser å tillate. De møtte tallsterkt opp og politiet fikk sin svare strev med å holde dem fra hverandre.

Ifølge Jacobsen var flere demonstranter maskeret, og politiet valgte at skride til anholdelse for at få bragt ro over situationen.

– Vi har fået talt 11 personer op, som vi mener, der kan henføres til demonstrationerne i dag, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til Ritzau ved 17-tiden.

Demonstrationen på Christiansborg Slotsplads var arrangeret af den højreradikale gruppe Danmarks Nationale Front.

..

Begge brugte de kasteskyts som flasker og røgbomber imod den anden gruppering og politiet, inden der blev skredet til anholdelser.

 

Senere ble det ballade på et S-tog. Høyreradikale plaget passasjerene, og politiet måtte arrestere flere, skriver Ritzau.

Politiet måtte lørdag aften anholde 21 højreradikale efter ballade i et S-tog ved Danshøj Station i Valby.

Dermed blev i alt 34 personer anholdt i forbindelse med lørdagens demonstrationer, hvor folk fra Danmarks Nationale Front og autonome røg i totterne på hinanden ved Christiansborg.

Langt de fleste blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen, men andre er også blevet sigtet for at besidde våben, fortæller Københavns Politis centrale efterforskningsleder Dan Sørensen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂