Mullah Krekars advokat Brynjar Meling påstår det har vært en hatkampanje mot hans klient og at norske myndigheter har bidratt til den.

Det ble natt til mandag skutt mot Krekars leilighet der det befant seg fem personer. Hans svigersønn ble lettere såret i armen.

Advokaten mener det nærmest har vært en hatkampanje mot Krekar, og antyder at det er en situasjon han er brakt i av norske myndigheter samt den voldsomme medieomtalen mullah Krekar har fått gjennom flere år.

– I forhold til hatkampanjen det har vært mot Krekar, så har en del av oss som har jobbet på denne siden av saken fått inntrykk av at han nærmest er gjort fredløs. Derfor er det nå viktig at man tydelig viser at slikt som dette kan ikke det norske samfunnet akseptere, sier en klinkende klar Meling.

Han sier at det er en kjennsgjerning at det finnes et trusselbilde mot sin klient.

Krekars advokat til VG Nett: – Hatkampanje har gjort ham fredløs