Flere skudd ble avfyrt mot Mullah Krekars leilighet på Tøyen i natt, og Krekar og hans familie måtte evakueres. I følge Aftenposten skal gjerningspersonene også ha forsøkt å trenge seg inn i leiligheten. Krekars svigersønn ble truffet i armen av et skudd, men skal ikke være alvorlig skadet:

– Klokken 01.54 fikk vi melding om at det var avfyrt flere skudd. Det var skutt inn fra utsiden og inn i leiligheten som tilhører mulla Krekar, forteller politiets innsatsleder, Kjell Jan Kverme, til Aftenposten.no.

Han kan ikke kommentere Aftenposten.nos opplysninger om at gjerningspersonen(e) forsøkte å trenge seg inn.

Det skal være skutt flere skudd gjennom et vindu, og etter det Aftenposten.no kjenner til er det funnet flere tomhylser på stedet.

Vitner skal ha sett to personer bevege seg bort fra åstedet etter skyteepisoden, men i følge politiet er det for tidlig å fastslå hvorvidt de observerte personene kan knyttes til skuddene.

– Familien er svært preget av det som har skjedd. Hendelsen var svært skremmende, men jeg ønsker ikke å gå i detalj, av hensyn til politiets etterforskning, sier Krekars advokat, Brynjar Meling, til Aftenposten.no.

Det er ikke minst det at et familiemedlem ble skadet, som har skaket opp familien, men tilstanden hans skal være tilfredsstillende.

– Ut fra de opplysningene man har så langt, skal operasjonen ha gått bra, sier Meling.

Omtrent samtidig som det ble skutt mot Krekars leilighet, ble en BMW satt i brann på Tøyen, og politiet utelukker ikke at det kan være noen sammenheng mellom de to hendelsene

– Hvorvidt denne brannen kan settes i forbindelse med skyteepisoden, er for tidlig å fastslå. Det kan imidlertid ikke utelukkes, opplyser politiet i en pressemelding.

Mulla Krekars egentlige navn er Najmuddin Faraj Ahmad, og han kom til Norge i 1991 som kvoteflyktning. Han er kurder fra Nord-Irak, og i perioden 1991 til 2002 ledet han den islamistiske opprørsgruppen Ansar al-Islam.

Han er beskyldt for å ha kontakt med Osama bin Laden og terrornettverket al-Qaida.

Mulla Krekar ble utvist fra Norge i 2003, men vedtaket er ennå ikke effektuert fordi han risikerer dødsstraff i Irak.

Senest i november i fjor sa han i et intervju med en arabisk TV-kanal at bin Laden bør bli leder for en ny muslimsk stat.

Advokat Meling mener at attentatforsøket mot den tidligere geriljalederen bør føre til at Krekar får bli i Norge:

– Det er klart dette kan få betydning for hans sak. Dersom dette kan settes i sammenheng med Krekar-saken, vil det få betydning for Krekar-saken. Dersom han ikke er trygg i Norge, er han i hvert fall ikke trygg i hjemlandet, sier han til ABC Nyheter.

Aftenposten: Attentatmann forsøkte å trenge seg inn hos mulla Krekar