Den tidligere talsmann for moskeen i Geneve, Hafid Ouardiri, har klaget minaretforbudet i Sveits inn for Menneskerettsdomstolen i Strasbourg. Han hevder at forbudet krenker religionsfriheten og er diskriminerende.

Quardiri har fem advokater. En av dem, Pierre de Preux, opplyser at den sveitsiske regjering og alle medlemmer av Europarådet er informert om klagen.

Quardiri argumenterer med at Sveits med sin ratifikasjon av Den europeiske menneskerettskonvensjonen, EMK, automatisk aksepterte at domstolen i Strasbourg kan overvåke visse fundamentale verdier og at de ikke kan røres ved, heller ikke av folket.

Både EU-politikere og NGOer fordømte sveitsernes minaretforbud. FNs høykommissær for menneskerettigeheter, Navi Pillay, sa forbudet var diskriminering. Hun fordømte dessuten «utnyttelsen av fremmedfrykt».

Den sveitsiske regjering sa like etter avstemningen 29. november at den var forberedt på at resultatet ville bli brakt inn for Strasbourg-domstolen.

Minarett-Verbot beschäftigt europäisches Gericht

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂