Feature

Muslimske jenter skal ikke ha sex før ekteskapet, men de bor i Danmark og har det likevel. Men fremdeles har ikke omgivelsene godtatt dette, og på bryllupsnatten skal det være blod. Dette er et stort og tiltagende problem. Sosialrådgiver Kristina Aamand fikk så mange meldinger at hun startet opp et eget nettsted for rådgivning og fikk stor respons.

Situasjonen er at jentene tar dyrebare operasjoner for å få innoperert en kunstig møydom før bryllupet. Det står ikke noe sted i Koranen at jenter skal være jomfruer. Hvorfor kan ikke imamene opplyse foreldrene i sine fredagsprekener om at de må la jentene leve sine egne liv?

Det var spørsmålet da imam Abdul Wahid Pedersen ble innkalt til Deadline i DR2, det mest hardtslående debattprogrammet til DR. Wahid Pedersen, som er imam på Nørrebro, sa han var helt uvitende om problemene med jomfrudom. Han lot også som om han ikke var klar over at jentene presses, og dette provoserte Aamand. Han ble sittende igjen som en gammel gubbe som ikke bryr seg. Det tålte han ikke og da han gikk slamret han med døren.

En god illustrasjon på hvem som tilhører fremtiden og hvem som er på full fart bakover.