Gjesteskribent

Av NICOLAI SENNELS

Demografisk hasard med 3+ generationerne.

Som det er nu, er det ikke lovligt at registrere personers oprindelsesland længere end til 2. generation. 1. generation hedder således indvandrere/flygtninge (fra f.eks. Tyrkiet eller Irak) og 2. generation betegnes som «efterkommere» (af indvandrere fra Tyrkiet/flygtninge fra Irak). 3+ generationerne (altså generationer af indvandrere, som er ældre end 2. generation) er ganske enkelt «danskere» – uanset om de går i burka i stedet for kjole, fiser førtidspensionen af i Pakistan i stedet for i Danmark, føler sig bedre hjemme i Tyrkiet end i Danmark osv.

Vi ved ganske enkelt ikke, hvordan det går indvandrere og flygtninge efter 2. generation. Danmarks Statistik har tallene et eller andet sted inde i deres computere, men må ikke offentliggøre dem. Det er uheldigt, for uden disse oplysninger, har vi ingen klarhed over indvandringens langsigtede konsekvenser for vores økonomi, velfærd, kultur, sammenhængskraft og – selvfølgelig – sammensætningen af borgere og vælgere (demografi).

To eksempler
Her kommer nogle eksempler, som illustrere nødvendigheden af at få et bedre kendskab til 3+ generationerne (og nu håber jeg, at tallene er rigtige…):

A)
20-29 årige 2.-generationsindvandrere er 76 % mere kriminelle end 1.-g’ere i samme aldersgruppe. Som reglerne er nu, er 3+ generationerne kategoriseret som «danskere» i kriminalitetsstatistikkerne – hvilket formentligt får danskere til at se mere kriminelle ud end vi er. Hvordan ser det virkelige billede ud? Fortsætter indvandrere med at blive mere kriminelle, jo flere generationer de har levet her? Fortsætter det i samme hæsblæsende tempo generation efter generation? Eller hvad? Vi har brug for at vide det, slet og ret.

B)
Ikke-vestlige 2.-generationsindvandreres årlige negative bidrag til statskassen (29.000 kr.) er kun 2 % mindre end 1. generationsindvandrere (29.600 kr.). Fortsætter tendensen vil det tage 48,3 generationer, førend ikke-vestlige indvandrere bidrager positivt til statskassen.

Fjern den statistiske mundkurv

Det er ganske enkelt uansvarligt at iværksætte så store ændringer i befolkningens sammensætning og samtidigt forhindre sig selv i at kunne studere langtidseffekterne.

Politikerne spiller demografisk hasard med fremtiden. Derfor skal Danmarks Statistik selvfølgelig have fjerne mundkurven, så både politikere, forskere og den almindelig befolkning kan få et nuanceret og mere realistisk billede af både de nuværende og kommende konsekvenser ved den danske udlændingepolitik.


Fjern den statistiske mundkurv