Nytt

Israel ligger i strid med Sverige, men det holder ikke for utenriksminister Avigdor Lieberman. Han måtte også kritisere Norge for feiringen av Hamsun-jubileet. Utspillet smaker av innenrikspolitikk.

On Sunday, Lieberman moved his criticism on to Norway for marking the birthday of an early 20th century «pro-Nazi» author.

«I was amazed at the Norwegian government’s decision to celebrate the 150th birthday of Knut Hamsun, who admired the Nazis,» Lieberman told students at the Ariel University Center. «He gave the literary award he won in 1943 to Josef Goebbels, and praised Hitler in an obituary as a warrior for mankind.»

Lieberman trekker fram Norges oppførsel på Durban II-konferansen i våres som bekreftelse på at denne samarbeidsånden lever videre. Han har ikke fått med seg, eller velger å se bort fra, at utenriksminister Jonas Gahr Støre, fremførte kritikk av Mahmoud Ahmadinejad fra talerstolen, og at det var hans måte å protestere på.

Lieberman slår politisk mynt på alvorlige spørsmål, og bryr seg mindre om eventuelle tap av goodwill, så lenge det gir innenrikspolitisk uttelling.

Støre stiller seg uforstående til kritikken og det er ikke vanskelig å si seg enig.


Lieberman accuses Norway of promoting anti-Semitism