Nytt

Storbritannia sendte nestlederen for sin ambassade i Teheran til innsettelsesseremonien til Mahmoud Ahmadinejad for en ny periode mandag. EU hadde ingen felles politikk, men de fleste sendte diplomater på høyt nivå.

Dette i kontrast til opposisjonen som ikke deltok. Ikke Mousavi, ikke Karroubi, ei heller Rafansajni eller Khatmai. Ikke engang et medlem av Khomeinis familie deltok. Det gjør EU-landenes nærvær enda mer pinlig.

Alireza Nourizadeh, director of London’s Centre for Arab and Iranian Studies, said Britain should have taken a stand by sending nobody, and that its decision would have disheartened the thousands of Iranians who risk their lives by demonstrating against the regime. «I am really shocked… It was a sort of recognition of Ahmadinejad,» he said.

Forholdet mellom Khamenei og Ahmadinejad ser ikke ut til å være på sitt beste. Khamenei ville ikke motta noe kyss fra Ahmadinejad, og bøyde seg vekk slik at presidenten måtte kysse ham på venstre skulder.


Britain sparks row by sending senior diplomat to Ahmadinejad ceremony