Nytt

Senterpartiets førstekandidat i Østfold, Per Kristian Skulberg, ønsker en gjeninnføring av passkontrollen for å gjenvinne kontrollen med grensene.

– Alle som skal inn i Norges bør stoppes i passkontroll på grensen. Det vil føre til en del kø, men den prisen tror jeg nordmenn er villige til å betale!

Senterpartiets førstekandidat Per Kristian Skulberg kommer med et dramatisk forslag i kampen mot kriminelle personer som søker lykken i Norge.

– Jeg foreslår at vi gjeninnfører den gamle grensekontrollen med pass. Nå er det fri flyt av rumenere og andre kriminelle EU-borgere. Slik kan vi ikke ha det, slår Skulberg fast.
Må tåle kø

Han vil at Norges skal sette opp kontrollstasjoner på blant annet E6 inn i Østfold, og hver eneste person og bil skal kontrolleres.

– Alle må sjekkes, og med dagens digitale pass og biometriske kontroller som fingeravtrykk, bør ikke køene bli alt for lange, mener Skulberg.

Forslaget blir sikkert skutt ned, men det er bemerkelsesverdig at politiske kandidater våger å si det mange har tenkt i lang tid. Noen må gå foran.

Leder av Europeisk Ungdom, Erlend Sand, gjør hva de politisk korrekte idag gjør: De tyr til de ynkeligste av alle argumenter. I stedet for sakeligheter svarer de med å henge 30-årene rundt halsen på Skulberg. TV2 drar historien om Vidkun Quisling og Bondepartiet, som om det har noen relevans. Hva skulle tilsi at man snakker om Nasjonal Samling fordi man vil ha grensekontroll? Mediene lar seg selv manipulere av slike påstander.

Europeisk Ungdom-leder Erlend Sand mener Senterpartiet med pass-utspillet gir enkelte grupper skylden for kriminaliteten i Norge.

– Det finnes en skyggeside som minner om 1930-tallet der enkelte grupper får skylden, sier Sand og viser til at mellomkrigstiden var en økonomisk tung tid på samme måte som økonomien nå har en nedgang. Sand mener det Norge trenger utlendingene i Norge.

– Vi hadde ikke taklet oppturen i 2007 uten immigrantene. Når finanskrisen er over, er det atter nye hus som skal reises, sier han.

Dette er svada av verste skuffe, eller så er Sand fullstendig uvitende: Husene er bygd av polakker, og det er neppe de Skulberg har i tankene.


Mener Senterpartiet flørter med nasjonalisme

Senterpartiets Skulberg foreslår passkontroll på grensen