Erlend Wiborg (FrP). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Frp frykter at kriminelle vil utnytte krigen i Ukraina og flyktningstrømmen som følge av dette, og ber om at det innføres grensekontroll.

Krigen i Ukrainia skaper en helt ny situasjon med hensyn strømmen av flyktninger og migranter. Nær 3 millioner ukrainere har flyktet fra sitt hjemland, og mange av disse er på vei til ulike land rundt om i Europa.

For å hjelpe krigsflyktninger fra Ukraina, har de fleste land lempet på sine normale regler for å slippe dem inn over sine grenser.

Dette kan naturlig nok også gjøre det enklere for migranter fra andre land å ta seg over grensene, så å si i kjølvannet av flyktningstrømmen fra Ukraina. Her kan det også skjule seg diverse kriminelle elementer de færreste land ønsker å ta imot.

Dette vil FrP nå at Norge garderer seg mot, opplyser NTB:

– Vi må ha kontroll på hvem som kommer inn til Norge. Derfor bør vi innføre grensekontroll, sier innvandrings- og integreringspolitisk talsperson Erlend Wiborg i Frp til VG.

Wiborg sier at PST i tidligere kriser har advart om at terrorister kan gjemme seg blant flyktningene. Han viser til at Sverige har innført dette nylig, og mener at Norge må følge deres eksempel.

– Det er en kaotisk situasjon med millioner av mennesker på flukt i Europa, da må vi sikre kontroll samtidig som vi skal hjelpe, sier han.

Les også:

Sverigedemokraterna vil ha full asylstopp fra tredje verden under Ukraina-krigen

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.