Sakset/Fra hofta

Ja, da legger vi vel bare på litt hvis det trengs?

Selvsagt gjør vi det, i alle fall hvis vi misliker valgresultater, andres meninger eller annet snusk vi ikke gidder å finne oss i.

Derfor føler naturligvis den offisielle, tyske tv-stasjonen ZDF`s (Zweites Deutsches Fernsehen) journalist Bernhard Lichte at det er i sin skjønneste orden å gi den islamkritiske partilederen for Frihetspartiet, Geert Wilders – med sin uutholdelige, voldsomme fremgang i EU-valget – og hans provoserende og grusomt intolerante filmsnutt «Fitna» skylden for mordet på kunstneren, originalen og provokatøren Theo van Gogh.

Her snakker vi nifse greier, for dette må uvegerlig kategoriseres som Retrospektiv intoleransevirksomhet – eller noe enda skumlere: Intolerant spøkelsesvirksomhet:

Som vi kanskje husker fra det glade åtti- og nittitall, hadde yrket som kunstner, original og provokatør blitt et ganske ufarlig og ukontroversielt yrkesvalg Europa over. Historien var slutt, herfra og til evig tid skulle alt være solskinn – og lite kunne heretter sjokkere eller provosere noen på det europeiske kontinent. Med mindre man het Salman Rushdie eller lignende da, men det vedkommer jo ikke saken.

Først i 2004 ble der observert en sky på Europas lyserosa himmel:

2. november dette året ble nemlig Theo Van Gogh myrdet på åpen gate av en fanatisk islamist, fordi han hadde laget filmen «Submission» som kritiserte kvinneundertrykkelse i islam. I Amsterdam av alle steder; en by som inntil da var regnet for å være en av de mest tolerante plassene i hele verden. Det var en relativt ubehagelig overraskelse for de aller fleste europeere, uavhengig av hva man ellers måtte synes om Van Goghs personlighet.

Men skal vi tro den velinformerte journalist Bernhard Lichte, har Van Gogh returnert fra det Hinsidige for å lage den omstridte kortfilmen «Fitna» sammen med Geert Wilders i 2008. På planeten Jorden ble imidlertid alle andre informert i 2004 om at ikke bare var Van Gogh blitt myrdet for å ha laget en film, men på det blodige liket var der festet dødstrusler mot mennesker som fortsatt pustet. Mot kvinnen Van Gogh laget filmen sammen med: Den ikke helt ukjente Ayaan Hirsi Ali, som har levd omgitt av livvakter siden da. Og mot Wilders, som også endte med en tilværelse omgitt av livvakter – selv om han i 2004 enda ikke hadde gått inn i filmbransjen.

I og med at det var første gang på veldig lenge man hadde opplevd denne typen mord i Europa, tror jeg faktisk dette forårsaket avisoverskrifter i de fleste land. Jeg innbiller meg at det til og med kom med i nyhetssendinger på TV her i Norge. Kanskje er det en liten mulighet for at det også havnet i nyhetene hos Bernhard Lichtes arbeidsgiver ZDF?

Dette er dog bare irrelevante bagateller; det er sikkert Wilders` feil alt sammen uansett. Bare se nå hva han har gjort; han har havnet i EU-parlamentet har han, og det enda tolerante mennesker av Lichtes støpning ikke kan fordra folk som ham!

Dessuten er Theo Van Gogh alt død og begravet, så det spiller jo ingen rolle om man bruker ham for å sverte meningsmotstandere. Van Gogh bryr seg antagelig ikke stort om sitt personlige rykte der han nå er likevel – særlig siden han hadde såpass mye personlig integritet at han ikke brydde seg stort om det mens han fremdeles var her og laget de filmene og kunstverkene han hadde lyst til å lage.

Mye tyder på at enkelte journalister heller ikke er spesielt opptatt av ryktet sitt, så lenge de stadig har anledning til å vrenge ut av seg hva som helst for å understreke hvor anstendige de er – ikke sjelden ved å offentlig demonstrere den ekstreme antipatien de nærer mot alt og alle som mener noe annet enn dem selv. Heldigvis slipper nok Lichte mye bedre fra det enn Theo Van Gogh: Det har gudskjelov ikke ligget særlig mange lik av journalister i europeiske gater med dødstrusler mot sånne som Lichte på enda.

Det skulle selvfølgelig bare mangle – og ærlig talt; hvem bryr seg vel om en død, intolerant kunstner fra eller til når vi har like kreative som tolerante journalister som gjør samme nytten?

Politically Incorrect: ZDF schiebt Wilders Tod von Theo van Gogh unter

Engelsk transkripsjon av ZDF`s Bernhard Lichtes reportasje (engelsk oversettelse ved Robert Spencer):

«Before Parliament there are protests against the winner of the election. Worried citizens are afraid of racism in the land of tolerance. The Party for Freedom led by the filmmaker Geert Wilders has become the second strongest force. Wilders has already faced prosecution for hate speech [«hate speech» is not a perfect translation here: «Volksverhetzung» is a German legal term that is mostly used in trials against Holocaust deniers. — Sag.]. Four in twenty-five Dutch seats in Strassburg go to him. His anti-Islam party wants to ban the Koran, demands a stop on immigration. The Muslim world was shocked by the Islamcritical film Fitna, that Wilders produced with Theo van Gogh. Intolerance with grave consequences: Theo van Gogh was murdered in 2004.

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Les også