Nytt

AF UWE MAX JENSEN

Fagbladet- medlemsblad for Fagforbundet – bringer en artikel om den århusianske niqab-sag, hvor en kvinde med algerisk baggrund i første omgang blev nægtet at køre med Arrivas bus nummer 107 («Niqab-nekt i danske busser» ). Imidlertid har der sneget sig en usand oplysning ind i Fagbladets artikel. Fagbladet skriver nemlig følgende:

«Tør ikke gå ut
– Jeg ble veldig sjokkert over at kona mi ikke kunne være med bussen. Jeg har bodd i Danmark i 12 år og har aldri opplevd noe liknende, sier mannen, Mohamed Belgacem ifølge Århus Stiftstidendes nettavis, stiften.dk. Han forteller at kona ble så skremt at hun nå er redd for å forlate leiligheten.»

Men som Document kunne afsløre har Mohamed Belgacems påstand intet på sig.

Onsdag 1. april klokken 13.30 passerede Document’s skribent Politigården i Århus. Udenfor sad Mohamed Belgacems hustru Houria Nouioua iklædt sin karakteristiske hvide niqab. Ved hendes side stod en klapvogn med den yngste søn, mens parrets to større drenge løb omkring foran indgangen til Politigården og legede tagfat.

Mohamed Belgacems påstand om, at Houria Nouioua ikke tør forlade lejligheden i Viby, er derfor at betegne som decideret usand.

Fagbladet bør ikke tøve med at korrigere påstanden på sin hjemmeside.