Nytt

Bussjåføren som avviste en kvinne som var kledt i den heldekkende drakten niqab, har fått sparken. Fra farse til tragedie er det som kjent kort vei. Alt oppstyret rundt denne saken kunne anta komiske proposjoner, men når det kommer til stykket er det blodig alvor. Sjåføren mistet jobben.

Fagforeningen 3F mener at fyringen af en buschauffør i tørklædesagen fra Odense er ubegrundet og kalder det forfølgelse.
En chauffør, der afviste en tørklædeklædt kvinde i en bybus i Odense, er nu blevet fyret.

Det skriver fyens.dk og tv2fyn.dk.

Den 41-årige somaliske kvinde med tørklæde blev smidt af bussen, fordi hun ikke ville vise sit ansigt, og chaufføren derfor ikke mente, han kunne tjekke, om hun var den retmæssige indehaver af buskortet, hun fremviste.

3F: Ubegrundet fyring
Sagen kom kort efter en lignende episode i Århus, hvor en chauffør angiveligt også afviste at tage en tørklædeklædt kvinde med bussen med henvisning til hendes tildækning af ansigtet.

Chaufførens fagforening, 3F, finder opsigelsen af chaufføren ubegrundet.

»Det lugter fælt af forfølgelse af en chauffør, der bare har passet sit arbejde. Opsigelsen indeholder end ikke en saglig begrundelse, men det er faktisk også mere end svært at få øje på«, siger næstformand i 3F Østfyn, Jan Johansen.

Det er nærliggende å sammenligne med ambulansesjåføre Erik Schjenken, som også snublet opp i en sak som fikk uante konsekvenser.


Buschauffør fyret efter tørklædesag