Nytt

Bussjåføren i Odense som fikk sparken av selskapet Arriva fordi han hadde avvist en passasjer i niqab, sier nå at oppsigelsen var politisk betinget. – Jeg gjorde bare jobben min, sier sjåføren. Fagforbundet 3F støtter mannen.

Chauffør fra tørklædesagen i Odense, der i påsken blev fyret, står for første gang frem. Han mener, han er offer for en politisk fyring.
Arriva afviser anklagerne, mens fagforbundet 3F støtter chaufføren og truer med sag
– Det er en politisk fyring, fordi jeg afviste kvinden i bussen, og sagen skabte mediestorm. Jeg har ikke fået nogen anden begrundelse for, hvad jeg skulle have gjort forkert.

– Jeg er blevet en belastning på grund af sagen. En varm kartoffel, som man ønsker at skille sig af med.
Annonce

Således siger den nu fyrede buschauffør Lars Bo Rasmussen, der i marts afviste en tildækket somalisk kvinde med månedskort, fordi hun ikke ville vise sit ansigt. Han står nu for første gang frem i et interview med Fyens Stiftstidende, og han er ikke i tvivl om, hvorfor han blev fyret:

– Jeg er blevet en belastning på grund af sagen. En varm kartoffel, som man ønsker at skille sig af med. Men jeg har jo bare passet mit arbejde ved at kræve at se, at kvinden var den samme person, som der var på hendes buskort, siger Lars Bo Rasmussen.

Også hos fagforbundet 3F i Nyborg, hvor chaufføren er organiseret, fastholder man, at fyringen virker politisk. Næstformand Jan Johansen siger, han hæfter sig ved, at Fynbus’ formand Torben Andersen i forbindelse med sagen stod frem i aviser og på tv og kritiserede chaufføren.

Arriva afviser fortsat, at der er sammenhæng mellem tørklædesagen og fyringen af Lars Bo Rasmussen og fastholder, at de har orienteret om den reelle fyringsgrund. Fynbus-formand Torben Andersen afviser ligeledes, at han har presset Arriva til at fyre chaufføren.

Fyret chauffør: – Jeg passede bare mit arbejde