Nytt

FNs Menneskerettsråd vedtok torsdag forslaget om å gjøre krenkelse av religon straffbart. Vedtaket er ikke-bindende, men vil bli sett i sammenheng med Durban-II-konferansen, der flere land ønsker et tilsvarende vedtak.

FN’s Menneskerettighedsråd vedtog den ikkebindende resolution, som er foreslået af Pakistan på vegne af muslimske stater, med opbakning fra 23 lande, mens 11 stemte imod. 13 undlod at stemme.

Vestlige regeringer og en bred alliance af aktivistgrupper har udtrykt skepsis over for bestræbelserne på at udvide menneskerettighederne til at beskytte samfund og trosretninger snarere end individer. Menneskerettighedsrådet er også blevet kritiseret for at være domineret af islamiske og afrikanske lande.

Tidligere på ugen opfordrede 180 sekulære og religiøse grupper samt medierorganisationer fra hele verden til en forkastelse af resolutionen, som de mener vil blive misbrugt i nogle lande til at kvæle uafhængige stemmer, religiøse dissidenter og menneskerettighedsaktivister.
/ritzau/Reuters

FN-forum vedtager religionsresolution