Politiets Fellesforbund går mot regjeringen ja til hijab i politiet. Uniformen skal være nøytral. Dette handler om viktige prinsipper, sier leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

Å bruke hijab som rekrutteringsgrunnlag blir helt feil. Det er andre måter det skal skje på. Også muslimer som jobber innenfor politiet, er enig i dette. Vi må beholde et enhetlig politi, sier Johannessen.

– Dette var en overraskende og skuffende konklusjon som etter mitt syn ikke tar hensyn til grunnleggende prinsipielle verdier i politiet, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til NTB.

Politiet skal symbolisere nøytralitet og bruk av hijab vil bryte med dette overordnede prinsippet, mener PF-lederen.

– Vi har ett politi her i landet og der skal uniformen være lik uavhengig av personlige og religiøse verdier, understreker Johannessen.

Han mener hijab ikke kan brukes i rekrutteringsøyemed, slik Politidirektoratet tar til orde for i sin innstilling om saken.

– Det er soleklart at rekruttering er viktig, men dette er ikke måten å gjøre det på.

Han sier forbundet har støtte fra muslimske medlemmer.

– Vi har fått tilbakemelding fra muslimer i politiet som er enige med oss og som har understreket hvor viktig det er med et enhetlig politi, sier Johannessen.

Politiforbundet vil ikke ha politi-hijab

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.