Nytt

Storbritannias nye Moskva-ambassadør gjorde det torsdag klart at hennes regjering ikke kommer til å legge vekk Litvinenko-saken. Russiske myndigheter hevder at britene ikke har lagt frem bevis mot den hovedmistenkte, Andrej Lugovoj. Amassadør Anne Pringle sa russerne har fått mange og sterke bevis.

«On Mr. Lugovoi, we have provided already significant evidence to the Russian authorities in the case sufficient for his extradition to the U.K.,» Pringle, who served as Britain’s ambassador to the Czech Republic from 2001 to 2004, told reporters at a news conference.

Lugovoj lot seg velge til parlamentet ved siste valg og nyter således immunitet. Han er tidligere KGB-agent og styrtrik.

Pringle sa Gordon Brown ikke ønsker at Russland utestenges fra G8, men ønsker dialog. Hun håpet på gjenåpning av British Council-kontorer i Russland, som ble stengt etter forgiftningen av Alexandr Litvinenko i 2006.


UK Envoy: Will press Russia in Litvinenko case