Barack Obama er på defensiven. De voldsomme angrepene på Sarah Palin har slått tilbake. Kanskje folk opplever at det er deres verdier som angripes? De liberales intoleranse mot annerledeshet kom litt for tydelig til syne. Folk har lettere for å identifisere seg med en jordnær dame fra Alaska enn en Harvard-jurist.

Demokratenes ledere begynner å lure på om Obama har noe i ermet utover «change». Målinger viser at også McCain oppfattes som en reformator.

Sarah Palin er mer populær enn valget av Joseph Biden, viser målinger. Denne «impact» rystet demokratene.

Mona Charen tar for seg hva liberale kommentatorer fikk seg til å skrive om Palin. De gikk bananas.

Eleanor Clift of Newsweek described the reaction of most newsrooms to Palin’s elevation as «literally laughter.» US Weekly rushed out a cover story picturing Palin holding her baby son with the headline «Babies, Lies, & Scandal.»

And that was just the throat-clearing phase. NBC’s Brian Williams wondered whether she could discharge her responsibilities with all those kids. Sally Quinn of the Washington Post asked, «Will she put her country first, or will she put her family first?» Mort Kondracke called her a «wacko right-winger.»

Now it hardly needs mentioning that Brian Williams and company would sew their own lips closed before ever uttering such heresy about a liberal woman candidate. Nor would it even occur to them to question any male candidate’s fitness because of the number of children he had.

How do the media poobahs explain it? They say (and to her credit, Sally Quinn has apologized for her comments) that it was Palin’s inexperience that prompted their contempt. But aren’t these the same people who had just the week before been defending Barack Obama’s thin resume?

Både valget av Palin, de voldsomme utfallene mot henne, latterliggjøringen, hennes sterke debut, og popularitet – alt skapte rystelser i det liberale establishment. Angrepene slo feil. Det var et alvorlig varsel.

Hver ny avsløring journalistene graver frem, serveres med et «se her». De gir seg ikke. Først var det maktmisbruk mot politimesteren og en eks-svoger som er state trooper, penger til en bro til et gudsforlatt sted, der Palin skiftet posisjon, datterens graviditet og medlemskap i en dommedagssekt. Foruten hennes hårreisende syn på seksualitet og kreasjonisme, og hennes profil som hockey-mom.

Palin utløste liberalernes gut-instincts. De så en fiende. Men kan det være at de vil utløse en motreaksjon hos folket. Det kan se slik ut. Det kan også bidra til å male Obama med den samme liberale intoleransen, og det vil være farlig for ham.

With voters craving change and Obama offering it, McCain has started pushing hard to reclaim the reformer mantle he owned eight years ago. His running mate, Sarah Palin, has energized his conservative base while attracting droves of white women to the Arizona senator’s candidacy. The GOP ticket has soaked up a great deal of attention over the last 10 days, between Palin’s selection and the party’s convention.

That’s left Obama, the change candidate of the primaries, spending much of his time explaining to voters why McCain and Palin don’t deserve the label.

«How do they have the nerve to say it?» Obama asked a suburban Detroit audience Monday. «When you’ve been supporting this current president, your party has been in power, and you’re not offering anything new, how is it that you’re serious about change? You’re not. It’s empty words. You’re just saying it because you realize, ‘Obama has been talking about change. That seems to be working. Maybe we should try to say it too.'»

Alle vet at McCain har vært en rebell, en opprører innen det republikanske partiet. Og hva med å være nær makten? Hva hvis velgerne oppfatter at det er Obama som står den kulturelle eliten nær, den som har hegemoniet? Kanskje de oppfatter at det er dette establishment som har styrt landets holdninger og verdier i flere tiår, og som ikke tolererer annerledeshet. De kjenner seg igjen i Sarah Palin, og når demokratene angriper henne, vil folk si: -Hei, det er meg de angriper. Dette kjenner jeg igjen!

Analysis: Obama is back on defense against McCain

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂