Feature

Christiania_90437e.jpg

Under en pågripelse i Christiania onsdag skjøt en politimann en løs kamphund etter først å ha gitt en advarsel. På kvelden gikk et hundretalls hettekledte ungdommer amok og brente biler og forretninger. I nærheten ligger en eksklusiv mølbelforretning, Vestergård, som fikk møblene slept ut på gaten og tent på.

Talskvinne for christianittene tror det blir mer «ballade». Hun mener politiet like godt kunne skutt en av dem. Politiet sier de ikke aksepterer at Christiania blir et selvkontrollert område hvor politiet ikke har adgang. Den tid er forbi. De backes opp av ordføreren for bydelen, Lars Barfoed (K).

Talskvinnen sier at flere av ungdommene som brente biler og herjet kom utenfra. Hun innrømmer at det var «brodne kar» og at christianittene er splittet.

Igjen handler det om territoriell kontroll.

Christianitter: Mere ballade på vej