Interlude

Jim_Morrison.jpg

Jon-Roar Bjørkvold gjorde inntrykk da han kom med boken «Det musiske menneske». Det er noen mennesker man ikke glemmer. Bjørkvold er en av dem. I dag var han gjest i «Kulturbeitet», hvor han fortalte om en ny CD han hadde spilt inn. Bjørkvold er besjelet av musikk. Som han sa: Musikk følger mennesket fra fødselen til graven. Musikken snakker til menneskene. «Det musiske menneske» utgis nå i Serbia av et stort forlag. I Serbia har de skutt på hverandre i mange år. – Nå må vi begynne å bygge menneskene, sa de.

Verden – og Norge – opplever en musikalsk om ikke gullalder så en blomstring uten sidestykke. Rocken er ikke hva den var. Men iTunes gjør det mulig å høste av det beste som er laget, og det er mye.

Vi kan kanskje formulere det slik, fritt etter Churchill: Aldri har musikk betydd så mye for så mange!

www.freidig.no