Nytt

Al Jazeeras arabiske webside hevder det var amerikanske fly utstyrt med taktiske atomvåpen som angrep en syrisk atomreaktor 6. september. Påstanden er mildt sagt oppsiktsvekkende, men bare det at de fremsettes er interessant.

The September 6 raid over Syria was in fact carried out by the US Air Force, Al-Jazeera’s Web site reported in Arabic Friday, quoting unnamed Israeli and Arab sources as saying that two strategic US jets armed with tactical nuclear weapons executed the attack on a nuclear site under construction.

The sources were quoted as saying that Israeli F-15 and F-16 jets only provided cover for the US fighter-bombers, which carried one tactical nuclear weapon apiece. The site was hit by one bomb and totally destroyed. The use of nukes might account for the fact that the suspected plant was effectively erased from the earth, with few if any traces remaining, according to satellite photos.

Det israelske flyangrepet har vært omhyllet av taushet, og dermed spekulasjoner og mystikk. Det som i utgangspunktet ble sagt var fly som kvittet seg med ekstra tanker, eller bombing av en våpenlast til Hizbollah, antar stadig mer fantastiske former. Sunday Times hevdet for noen uker siden at det var en nordkoreansk atomreaktor israelerne bombet, og at amerikanerne skal ha fått bevis fra Israel før de ga grønt lys.

At amerikanske fly skulle ha bombet er innenfor sannsynlighetens rekkevidde. At det ble anvendt taktiske atomvåpen er ikke det.

Al-Jazeera: Strike on Syria was made by US Air Force with tactical nukes