Sakset/Fra hofta

* I mange vestlige hovedsteder siger vissheten om det endelige nederlaget inn. Likevel insisterer mange tidligere krigshissere på at det amerikanske rovdyrangrepet på Irak ikke var en okkupasjon på linje med andre okkupasjoner. I motsetning til de afghanske mujahedins, som bekjempet den russiske okkupasjonen av Afghanistan, oppfattes ikke den irakiske motstanden som legitim. Støtten til folkerettens prinsipp om nasjonalt selvforsvar er åpenbart ikke prinsipiell, men avhengig av hvem angriperen er. Når det gjelder Irak opptrer den mest USA-lojale høyresida derfor ikke på noen annen måte enn Sovjet-lojale NKP-ere gjorde da russerne gikk inn i Afghanistan. Det er i det hele tatt ganske trist å se hvordan prinsipper vrenges ut-inn i blind lojalitet til supermakter og krigsmakter.

Leder av red. i Klassekampen Nederlaget

Les også

-
-
-
-