For Irans president Mahmoud Ahmadinejad danner profet-tegningene, Holocaust og retten til å utvikle atomprogrammet, en akse.

På 27-årsdagen for revolusjonen i 1979 gjentok han at Holocaust er en myte. Men en ting er uttalelsen for seg. Noe annet er sammenhengen han setter den i. Ikke noe illustrerer bedre at Iran er et totalitært styre. Khatami prøvde med forsiktige reformer å gjøre det post-totalitært. Men Ahmadinejad overgår Rafsanjani-perioden med sin pragmatisme og politiske snikmord, ved å gå tilbake til revolusjonens røtter. Det er ideologi over nyttehensyn.

Derfor blir verdiene satt på hodet. Kriteriet på ytringsfrihet er om man kan kritisere Holocaust. Det bekymrer ikke Ahmadinejad det minste at han bruker revisjonister med nazisympatier som eksempler på vestlig sensur.

At han likestiller profet-tegningene med retten til å kritisere Holocaust, burde være dypt problematisk for alle muslimer.

Speaking out against the publication in Western newspapers of caricatures depicting the Prophet Mohammed, he said: «They are hostages to the Zionists.»

«How come insulting the prophet is free, but investigating the Holocaust is banned,» asked the president, who has already drawn Western condemnation for his questioning of the Holocaust and his call for Israel to be «wiped off the map».

«We suggested to them that we will send an unbiased group to look at your documents in Europe and inform the nation, but you will not even allow your own scholars to invesigate the Holocaust,» Ahmadinejad said.

«This is the same way as you dealt with things in the dark ages.»

Klubbe

Ahmadinjead er hele tiden i kamp-posisjon. Først benekter han jødeutryddelsen, som han mener er blitt utnyttet systematisk, og går så over til å spørre, hvem er det som blir forfulgt idag? Det er palestinere og irakere! Dermed vender han raseriet over å bli svindlet og lurt i historien over på dagens aktuelle konflikter.

«Questioning the myth of the Holocaust and the creation of the phoney regime of Zionism has haunted them,» the president said in a speech marking the 27th anniversary of Iran’s Islamic revolution.

«For more than 60 years, this myth has enabled the Zionists to blackmail the Western countries, justify the killing of women and children and make them refugees in occupied land,» he said.

«The real Holocaust is happening today in Palestine and Iraq. If you are looking for the real Holocaust, look at the poor Iraqi people,» he said in the speech to huge crowds gathered in central Tehran Saturday.

Hamas

Ekstra uhyggelig blir dette når Ahmadinejad hyller Hamas’ valgseier.

Ahmadinejad went on to hail the victory in last month’s Palestinian legislative elections of the Islamic militant group Hamas.

«The Zionists are on on the verge of being destroyed; the time of occupation is coming to an end, so put an end to your slavery of Zionism,» he said of the West.

«The recent elections in Palestine show what is inside the nation, so if you want a solution to the Palestinian issue, let them say what they want to say in a referendum, the result of which you have seen so far,» he said.

Man kan saktens spørre hvorfor Ahmadinejad fortsetter å piske opp stemningen. I et land som Tyskland blir disse uttalelsene tatt meget alvorlig. Angela Merkel var nylig i Israel og sa til Ehud Olmert:

Iran er ikke bare en trussel mot Israel, men mot alle demokratiske land.

Norge

Ikke alle har forstått det. At utenriksminister Jonas Gahr Støre lar statssekretær Raymond reise til Teheran rett etter at Basij-militsen har ramponert den norske ambassaden, er ikke bare bad timing. Det er en grov freilvurdering. Nettopp på grunn av alle de andre konfliktene mellom Vesten og Iran. Måten formann i utenrikskomiteen Olav Akselsen ordla seg på i Dagsnytt Atten i uken som gikk, tyder på at han ikke forstår noe av alvoret i konflikten. EU3 – Tyskland, Frankrike og Storbritannia – har gitt opp å forhandle med Teheran. Skulle Norge gjøre en forskjell? Eller er det interessene til Statoil og Norsk Hydro det handler om?

Ahmadinejad repeats Holocaust is a ‘myth’

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂