Sionist-regimets dager er talte, forkynte president Mahmoud Ahmadinejad til en forsamling på over 900, som var kommet sammen til en tre dager lang konferanse for å finne penger og støtte til Hamas-regjeringen. Derav profetien: Det gjelder å holde ut, for Israel vil snart forsvinne. Hvordan sa Ahmadinejad ikke.

Uttalelser som disse hjelper selvsagt ikke Iran i atomforhandlingene med EU3, Russland, Kina og USA. Ahmadinejad gjentar ord og uttrykk så ofte at selv politikere som er vant til å høre mye, må spørre seg: Kan det være at han virkelig mener dette?

«Like it or not, the Zionist regime is heading toward annihilation,» Ahmadinejad said at the opening of a conference in support of the Palestinians. «The Zionist regime is a rotten, dried tree that will be eliminated by one storm.»

On Friday, he repeated his previous line on the Holocaust, saying: «If such a disaster is true, why should the people of this region pay the price? Why does the Palestinian nation have to be suppressed and have its land occupied?»

The land of Palestine, he said, referring to the British mandated territory that includes all of Israel, Gaza and the West Bank, «will be freed soon.»

He did not say how this would be achieved, but insisted to the audience of at least 900 people: «Believe that Palestine will be freed soon.»

«The existence of this (Israeli) regime is a permanent threat» to the Middle East, he added. «Its existence has harmed the dignity of Islamic nations.»

Den siste setningen er interessant: At Israel har krenket de islamske nasjonenes verdighet. Det går på samme renhetstankegang som ligger bak synet på billedforbudet og den sykelige opptattheten av kvinners seksualite. At ikke-muslimer har slått seg ned og bebor waqf-land, muslimsk jord, er helligbrøde. En utålelig sådan. Det er samme syn som kommer til uttrykk når kristne kalles griser og aper. Urene.

Hvis Hamas velger å støtte seg på Iran, er det ikke bare et økonomisk spørsmål. Iran vil at Hamas enda mer kategorisk står fast på en uforsonlig kamp mot Israel.

Det er lett å se at Iran bruker palestinerne i sin egen maktpolitikk. Ahmadinejad introduserer Holocaust i konflikten mellom Israel og palestinerne, på en måte som bare kan skade palestinerne. Det tragiske er at hverken palestinerne eller resten av den arabiske verden ser ut til å forstå det:

«If there is serious doubt over the Holocaust, there is no doubt over the catastrophe and Holocaust being faced by the Palestinians,» said the president, who had previously dismissed as a «myth» the killing of an estimated six million Jews by the Nazis and their allies during World War II.

«I tell the governments who support Zionism to … let the migrants (Jews) return to their countries of origin. If you think you owe them something, give them some of your land,» he said.

Iran President Again Lashes Out at Israel

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂