Kommentar

h_4_ill_737383_06020301_umahomet+mapm_web.jpg

En jordansk avis ble torsdag den første i et muslimsk land som trykket noen av Jyllands-Postens berømte tegninger, i dette tilfellet tre.

– Hva er det egentlig som skaper mest fordommer mot islam; disse karikaturene, bilder av gisseltakere som kutter halsen på sine ofre foran kameraene eller en selvmordsbomber som sprenger seg i lufta under et bryllup i Amman, skriver sjefredaktør Jihad Momani.

Men det gikk med redaktøren her som admin.dir i France Soir: etter noen timer ble han sparket.

Hours later, the owners of the weekly, Shihan, said they had fired its editor and withdrawn the issue from sale, and the government threatened legal action.

Prestisjetunge Le Monde trykket sin egen milde karikatur, en hånd skriver uavlatelig: Jeg får ikke tegne Muhammed, og av krusedullene fremstår hans hode. På lederplass viser Le Monde til den franske grunnlovens prinsipp om laïque, å være nøytral, og respektere alle oppfatninger. Lederen mener åpenbart at muslimer må holde seg i skinnet. Hvis noen føler seg tråkket på må de gå til domstolene. De kan ikke ta loven i egne hender.

Akkurat det kan se ut som et minste felles multiplum. Det kan ha vært dumdristig å tro at man kunne publisere slike tegninger uten reaksjoner. Men muslimer i Europa må lære at de må respektere spillets regler. Hadde de brukt fredelige metoder, hadde de vunnet sympati. Det som nå utspiller seg er raskt i ferd med å snu seg til antipati og vantro.

Palestinerne trenger EU mer enn noensinne. Likevel velger Islamsk hellig krig og Brigadene å true skandinaver og franskmenn på livet. Smart!

I Danmark går Islamsk Trossamfunn til sak mot Pia Kjærsgaaard for hennes uttalelse om at delegasjonen som dro til Midtøsten og pisket opp stemningen mot Danmark, var landsforrædere.