Selvmordsbomberen som gjennomførte det dødelige angrepet inne i en amerikansk base i Mosul 21. desember, var den eldste sønnen til en saudi-arabisk diplomat, skriver avisen Asharq al-Awsat.

Angrepet var et av det dødeligste enkeltangrep amerikanerne til da hadde opplevd. 18 amerikanske soldater ble drept. I tillegg kom den ubehagelige kjensgjering at fienden hadde greid å slå til inne i leiren.

Hvis opplysningene om diplomatsønnen stemmer, er det en meget delikat historie.

20 år gamle Ahmad Sayyid Ahmad al-Ghamdi studerte medisin. Han tilhører en kjent saudi-arabisk familie. Det er ikke første gang et medlem settes i forbindelse med terror. Tre Ghamdi’er var innblandet i 911.

Ahmad Sayyid Ahmad al-Ghamdi tilhørte Ansar al-Sunnah, en utbrytegruppe fra Ansar al-Islam, og med nære bånd til Al Qaida.

Faren var diplomat i Sudan, men sønnen ble igjen da han dro hjem.

Det skal være et høyt antall saudiere blant de utenlandske krigerne.

Arab-language media, including Saudi newspapers and Web sites, have disclosed that Saudi subjects make up the overwhelming majority of the «foreign fighters» involved in suicide terrorism in Iraq, from Fallujah to Baghdad, and from Mosul to Basra.

In addition, the terrorist responsible for a Christmas Eve fuel-truck bombing in the Mansour neighborhood of Baghdad, which killed nine people, has been identified as a Saudi subject, 23-year-old Ahmad Abdallah Abd al-Rahman al-Shayea, of Riyadh.

5. november utstedte 26 imamer en fatwa som krevde fortsatt jihad mot amerikanerne i Irak. De er ikke blitt sanksjonert på noen måte for sitt utspill.

USA håpet å ha distansert seg fra Saudi-Arabia med tilbaketrekkingen, men ser ut til å måtte ta et oppgjør med myndighetenes slappe holdning.

New York Post Online Edition: postopinion