Imamene i Aceh-provinsen sier tsunamien er Allahs straff fordi muslimene er for slappe. Mange vanlige mennesker lover å bli strengere med seg selv og mer fromme, skriver Washington Posts utsendte.

Det er en utbredt oppfatning at katastrofen er en advarsel fra Allah. Den spres nå av imamene i moskeene. Moskeene er det naturlige samlingspunkt, og det er derfra hjelpen ble organisert, sammen med landsbyeldste, lenge før noen utenfra kom med assistanse. Det er også et forhold som kan få betydning for fremtiden.

In this atmosphere, the swift care provided around mosques and the interpretation handed down in sermons and individual counseling by local imams seemed likely to be decisive for years to come in how the people of Aceh understand the tragedy that has befallen them

Imamene sier også at det er galt av muslimer å drepe muslimer, og sikter til opprøret i Aceh. Det er ikke religiøst betinget, men i Aceh er man strengere enn ellers i Indonesia. Der praktiserer man f.eks. sharia.

Befolkningen er tydeligvis mottakelig for et refsende budskap.

«God is angry with Aceh people, because most of them do not do what is written in the Koran and the Hadith,» the collected sayings and actions of the prophet Muhammad, explained Cut Bukhaini, 35, an imam. «I hope this will lead all Muslims in Aceh to do what is in the Koran and its teachings. If we do so, God will be merciful and compassionate.»

In Angry Waves, the Devout See an Angry God (washingtonpost.com)

tips: watch.windsofchange.net

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂