Kommentar

I går kveld begynte den jødiske 8-dagers feiringen av chanukka, også kalt lysfesten. Chanukka feires til minne om gjeninnvielsen av Tempelet i Jerusalem etter Antiokius’ mislykte forsøk på å gjøre hele det jødiske området til gresk-syrisk. I den anledning kan det være hyggelig med gode nyheter fra Israel.

* En Jerusalem-basert felles israelsk-palestisk radiostasjon, Kol HaShalom («All For Peace») forsøker å formidle israelerne informasjon om palestinerne og palestinerne informasjon om israelerne som bryter med stereotypene som preger de tradisjonelle fiendebildene.

* For første gang i israelsk historie kan homofile og lesbiske samboerpar bli godkjent som ektepar i henhold til arveretten. Presedens ble satt i Nazareth byrett i november.

* En ny bok av den amerikanske næringslivsjournalisten Dan Carrison tar for seg hvordan israelsk næringsliv har overlevd under intifadaen. Carrison konluderer med at bedriftene har bestått styrkeprøven med glans – israelsk teknologi er mer innovativ enn noensinne, og den israelske økonomien er på vei oppover.