Mark Steyns faste kommentar i Daily Telegraph ble for sterk kost. Redaksjonenen ville stryke noen linjer, noe Steyn selvfølgelig ikke gikk med på, ellers ville han ikke vært Steyn.

Teksten er lagt ut på hans hjmmeside. Det er interessant å lese hva en britisk konservativ avis ikke vil ha på trykk. handler om Britain og Ken Bigley. Steyn tramper på folks følelser for Bigley, men gjør det med de beste hensikter.

Det er ord og uttrykk han kunne spart seg. Hvorfor han henger ut Straw, Foreign Office, og både Paul og Ken Bigley så sterkt, undrer meg.

Had things gone differently and had his fate befallen some other expatriate, and had he chanced upon a month-old London newspaper in his favourite karaoke bar up near the Thai-Cambodian border and read of the entire city of Liverpool going into a week of Dianysian emotional masturbation over some deceased prodigal son with no inclination to return whom none of the massed ranks of weeping Scousers from the Lord Mayor down had ever known, Mr Bigley would surely have thanked his lucky stars that he and his Thai bride were about as far from his native sod as it’s possible to get.

Men hans hovedpoeng er verdt å merke seg: individet får alle oppmerksomhet. Et enkeltmenneskes skjebne overskygger alt annet, og mediene og terroristene bygger opp et press der alt er verdt å få satt ham eller henne fri.

Men et menneskeliv kan ikke overskygge alles velferd, som er hva krigen mot halshoggerne handler om. Det er ikke some cranky idea som Rummy og Cheney har funnet på.

Når man velger å befinne seg et sted som Irak, må man regne med å betale prisen, argumenterer Steyn.

Men vi er bare mennesker, og ingen vet hvordan han/hun ville reagert i en tilsvarende situasjon. Det er ikke noe man kan forutsi.

Den politiske lærdommen er at halshoggerne forstår å spille på de empatiske sidene til opinionen, forsterket av villige medier. Presset bygges opp og i lengden er det få politikere som er sterke nok til å stå imot. Det er den egentlige lærdommen av Bigley-affæren, men du aldri høre f.eks. NRK gjøre det til et tema i Lørdagsrevyen.

Bigely var så lønnsom for halshoggerne at vi kan være overbevist om at det kommer flere.

SteynOnBritain

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂