Det skremmende med helgens drap og bortføring av amerikanere i Saudi-Arabia var at de skjedde med to spesialister fra samme selskap, men på vidt forskjellige steder i Riyadh. Det betyr at Al Qaida har god etterretning.

Den amerikanske ambassaden tok poenget:

«The recent terrorist attacks on Westerners in Riyadh appear to have involved extensive planning and preparation and were likely preceded by extensive preattack surveillance,» the embassy said in a warning to all American citizens to be on the lookout for strangers tailing them.

Al Qaida truet med å gjøre det samme med Paul Johnson som det irakere i Abu Ghraib ble utsatt for.

Voldsspiralen har tatt mange omdreininger i Saudi-Arabia de siste uker. 29 utlendinger drept siden 1. mai. Hvis mistanken brer seg om at heller ikke sikkerhetsstyrkene og politiet er til å stole på, kan ikke utlendinger føle seg trygge noe sted.

No militants have been arrested in a string of violent attacks, including four recent shootings in Riyadh and the attack on a Western expatriate compound in Khobar on May 29, which left 22 people dead, including 19 foreigners. Three of the four Saudi gunmen eluded capture.

Kenneth Scroggs ble drept i sitt hjem lørdag. Han arbeidet for et saudi-arabisk selskap som også Johnson var utleid til av Lockheed Martin. Hans spesiale var Apache-helikoptre. Scroggs var administrativ leder.

Det ble lagt ut en videosnutt på nettet lørdag som foregir å vise henrettelsen av en annen amerikaner, Robert Jacobs, som ble drept i sitt hjem i Riyadh sist tirsdag. Det skrytes av at seeren skal få overvære henrettelsen av en jødisk amerikaner.

Authorities in Saudi Arabia Search for Missing American
By NEIL MacFARQUHAR

Published: June 13, 2004

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂