Svenska Dagbladet har lyttet til hva den øverste imamen for den største moskeen i Stockholm sier i sin fredagsbønn. Dette var like etter Abu Ghraib, og sheiken utnytter det til fulle: USA voldtar islam, sier han. – Hvor lenge har dere tenkt å finne dere i dette?

Men de hatfulle uttrykkene og oppfordringene til å angripe USA var utelatt fra den svenske gjengivelsen, skriver SvDs journalist, som kan arabisk.

Slik uttrykte sheikh Hassan Mousa seg fredag 21. mai:

«Hur länge tänker ni sitta med armarna i kors och se islams fiender fängsla era syskon, tortera dem, dra vanheder över dem och döda dem? Har vi som muslimer sjunkit så lågt att vi tillåter amerikanska soldater våldta oss och kissa på oss?
Har ni inte förstått att USA inte vill muslimernas bästa? Har ni inte förstått att allt USA vill ha är muslimernas förnedring? Har ni inte förstått att USA vill att vi profetens barnbarn ska underkasta oss Bush?
USA kommer att betala priset för alla martyrer som har dött i Palestina. Det finns de som sprider lögner i medier och säger att vi på moskén inte tycker att den före detta Hamasledaren, Schejk Ahmad Yassin, är martyr. Han är visst martyr och martyrernas martyr. Det vill jag hälsa alla i Sverige.»

Det er noe helt annet som leses opp på svensk noen minutter senere:

«Vi fördömer USA:s tortyr av irakiska fångar». FN:s stadgar fördömer tortyr. Vi vill att de amerikaner som är ansvariga ska ställas inför rätta USA har begått en inhuman handling Men samtidigt vill vi påminna muslimerna att inte dra alla amerikaner över en kam… Tänk på alla amerikanska föräldrar som skickade sina barn till Bosnien för att hjälpa muslimerna där.»

Sheikhen unnskylder seg overfor SvD med at raseriet er så enormt blant muslimer at han var nødt til å ta kraftig i.

Reportasjen styrker mistanken om at imamer har ett budskap til menigheten og et annet til omverdenen. Med sin klare oppfordringer til handling er sheiken utvilsomt en sikkerhetsrisiko. Dette fenomentet gjentas over hele Europa. Sikkert også i Norge. Hva gjør PST med det? Eller norske aviser? I Frankrike har man begynt å utvise imamer som bryter loven. I Storbritannia forsøker man det samme. I Norge ville trolig Petter Eide og Amnesty protestere, sammen med flere andre. Må det skje noe alvorlig før de forstår?


Dubbla budskap i moskén

tips: Winds of change

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂