Kommentar

Antallet registrerte tilfeller av antisemittisk hærverk og vold øker sterkt i Frankrike. 67 tilfeller er registrert første kvartal i år, mot 42 i samme periode i fjor. Det er en økning på 60 prosent og gjelder skade/vold mot jødiske personer eller jødisk eiendom. Dette er opplysninger som det franske innenriksdepartementet offentliggjorde lørdag.

Tidligere denne uka ble politikere i Organisasjonen for sikerhet og samarbeid i Europa, OSSE, enige om tiltak for å bekjempe den nye antisemittismen. Planen har navnet «Berlin-erklæringen» og sier myndighetene skal ta såkalt hat-kriminalitet mer alvorlig, Holocaust skal inn læreplanene i skolen, og lovverket skal bedres sånn at antisemittisk vold og trakassering kan bekjempes.
Nå venter den praktiske gjennomføringen av erklæringen.

«Implementation is now crucial in the follow-up. As long as Jewish kindergartens have to be guarded, as long as people cannot wear a kippa (Jewish headcovering) on the streets … our work is not done,» sa Tysklands utenriksminister Joshka Fischer.

Much of the debate centered on what several participants called an insidious «new» form of anti-Semitism in which criticism of Israel’s policies is used to demonize Jews, deny the Jewish state’s right to existence and compare Israel to Nazi Germany.
A report presented at the conference by the Amsterdam-based International Network Against Cyber Hate found that the Internet was increasingly being used to spread such propaganda worldwide and deny the Holocaust, presenting one of the biggest challenges in fighting anti-Semitism. (fra reuters)