Nervene på høykant i Saudi-Arabia: Det har gått opp for saudiaraberne at den jihad de har støttet i utlandet, oppleves ganske annerledes når den lander i din egen bakgård. Stemningen er nervøs for websidene som er yndet av ekstremistene sverger at det er flere angrep i anmarsj. Viseguvernøren i Riyadh mottok kondolanser igår. Sønnen hans på 29 ble drept. Gutten hadde bodd fem år i California og tatt utdannelse i USA. Nå bodde han i en av utlendingene-compoundene, som altså er lukkede kommersielle boligkvarterer. Denne het Al Hamra og 70 prosent av innbyggerne var saudiere. Saudiere som har studert ute eller giftet seg i utlandet, gjør i økende grad det. Da kan de leve et mye friere liv, og med høy standard. Luftavkjølte tennisbaner, svømmebasseng i fleng. Kvinner kan gå uten hodeplagg og menn i shorts. Det religiøse politiet har ikke adgang her. Men vaktholdet er dårlig. De ba myndighetene om forsterkning, men fikk bare en mann i en jeep. Ingen andre kan bære våpen.Saudis Are Shaken as Jihad Erupts at Their Front Door. For de som utførte angrepet var saudierne i boligkomplekset legitime mål:

Some expect the attack on Saudis who had adopted a Western lifestyle was done on purpose. «In their belief, there is no difference, because those people are befriending the infidels,» Mr. Batarfi, the editor, said.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.