Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin. Foto: Prigozhin Press Service via AP

Påstandene om at russiske styrker har påført fremrykkende ukrainske styrker store tap, er «ville fantasier», sier den russiske Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin.

Motsetningene internt i den russiske krigsorganisasjonen virker å være økende. Det er spesielt den profilerte lederen av Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, som stadig vekk ikke vil gå i takt med Putins regime.

Nå går han direkte ut mot den offisielle russiske versjonen om krigen.

For Russlands forsvarsdepartement hevdet mandag at en ukrainsk offensiv var stanset, og at til sammen 1500 ukrainske soldater var drept. Samtidig het det at mer enn 100 pansrede kjøretøy var ødelagt.

NTB-AFP melder om saken.

Prigozjin mener åpenbarte dette er det reneste tøv.

Han skriver på Telegram at det må være «litt av en massakre» om russerne har klart å drepe 1500 soldater på et areal på omkring 15 mil.

– Derfor tror jeg at dette bare er noen ville fantasier, skriver han.

Han beskriver tvert imot en utvikling som overhodet ikke går i favør av russerne.

Prigozjin skriver at ukrainske styrker har gjort framskritt rundt den østukrainske byen Bakhmut, som Russland hevdet å ha tatt kontroll over i mai. Også fra ukrainsk hold er det meldt om framskritt ved Bakhmut.

Ifølge Prigozjin har russiske styrker sakte forlatt landsbyen Berkhivka i nærheten av Bakhmut, noe han omtaler som en skam.

Prigozjin har flere ganger kommet med krass kritikk av den russiske militærledelsen, og anklaget den for ikke å sende nok ammunisjon og annen støtte mens Wagner har ledet an i kampen om Bakhmut.

Det er også rapportert om direkte konfrontasjoner mellom Wager-styrker og øvrige russiske styrker, og Prigozjin har anklaget Putin-regimets styrker for å ha forsøkt å legge en omfattende minefelle for Wagner-styrkene.

Les også: 

Wagner-sjefen anklager russiske styrker for å flykte

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.