Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin sier at russiske styrker flykter fra kampene i Bakhmut. Han klager også for manglende leveranser av ammunisjon.

Dette melder NTB.

Prigozjin, som leder det beryktede leiesoldatselskapet, la ut en video samtidig som militærparaden foregikk i Moskva på seiersdagen.

I videoen sier han at den russiske staten ikke er i stand til å forsvare landet. Vladimir Putin sa i sin tale tirsdag at Russland er under et reelt angrep.

Wagner-sjefen har vært i konflikt med forsvarsdepartementet og anklaget dem for ikke å sende nok ammunisjon.

– Vi skulle ha fått ammunisjon nå, men det har ikke skjedd, sier Prigozjin.

Han klager også på de russiske styrkene, som flykter fra kampene.

I flere uker har vi hørt at Bakhmut så å si er overvunnet. Allerede 3. mars sa flere kilder at Bakhmut nesten var omringet. Men den ukrainske motstanden fortsetter, over to måneder senere.

For noen dager siden truet Prigozjin med å trekke styrkene sine ut av Bakhmut 10. mai, på grunn av mangelen på ammunisjon.

De knallharde kampene i Bakhmut har holdt på i månedsvis, og antall drepte og skadde på begge sider anses som høyt. Samtidig er byen redusert til en ruinhaug.

Bakhmut er et symbol på krigens blodige faktum.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.