Glem pulver som blir til kaffe. Et tysk bryggeri har laget et pulver som blir til øl når du tilsetter vann.

500 års ølerfaring

Neuzeller Klosterbrauerei som har vært i bryggerbransjen i nesten 500 år, har forsket seg frem til ølpulveret som bringer ølbrygging ned på pulverkaffe-nivå. Ha et par skjeer pulver i glasset, tilsett vann og rør rundt – og vips: Pulver pluss vann er lik øl.

Ved å fjerne vekten som glass og vann skaper kan oppfinnelsen redusere transportvekten med 90 prosent, sier lederen ved bryggeriet Stefan Fritsche til Brutkasten:

– Det er ikke nødvendig å transportere alt … nu kan vi begrense vekten på ølet til 45 gram istedenfor én kg. Geografisk retter vi oss mot transportintensive eksportmarkeder i Asia og Afrika med vårt ølpulver.

Vil binde alkohol til pulveret

Det pulverbaserte ølet er alkoholfritt, men Fritsche vil i neste trinn binde alkohol til pulveret og lage en alkoholholdig variant som han har forhåpninger om å eksportere globalt. 

– Vi regner med om omtrent tre måneder å være klar med alt. Og da er vi klar for investorer som ønsker å satse sammen med oss. 

Ølkjennere hevder at produktet smaker «akkurat som vanlig vanlig øl» og at det ligner et typisk kullsyreholdig øl som skummer når det er blandet. 

Anti-aging-øl

Klosterbryggeriet Neuzelle har førti ulike drikker under utvikling, blant dem kirsebærøl, anti-aging-øl og ingefærøl.

– Vi vet at klassiske pilsdrikkere til å begynne med vil være skeptisk til produktet. Det handler ikke bare om å bringe et nytt produkt til torvs, men om å forstyrre en komplett forretningsmodell. 

I tillegg til pulverøl er Neuzeller Klosterbräu kjent for innovative ideer, originalitet og eldgamle oppskrifter og produktene deres distribueres over hele verden.

https://twitter.com/Libra08101/status/1638285286424686593?s=20

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.