Styret i Resett har bestemt seg for å legge ned nettavisen etter at de ikke fant en erstatter for Helge Lurås som redaktør. Maria Zähler har fungert som konstituert redaktør. Lurås trakk seg i sommer etter en konflikt med styret.

– En forutsetning for videre satsing i Resett har vært rekruttering av ny ansvarlig redaktør med pressefaglig bakgrunn. Dette har dessverre ikke latt seg gjøre innenfor de gitte økonomiske rammer. Styret velger derfor å melde oppbud i selskapet i dag, onsdag 14.12., skriver styret i Resett.

– Ytringsfriheten og demokratiet, som allerede er under sterkt press i Norge, blir en stemme fattigere, skriver de videre.

Det var mye turbulens rundt Resett helt fra starten av, men i de første rundene var turbulensen i forhold til andre medier og offentligheten. Resett markerte seg med en bombe av en historie om Trine Skei Grandes deltagelse i et bryllup i Trøndelag. Men etter hvert begynte turbulensen å dreie seg om interne forhold. Det toppet seg i sommer, da det brøt ut åpen konflikt mellom Lurås og styret. Det endte med Lurås’ avgang.

Som med alle frie medier har økonomien vært en akilleshæl. Lurås fikk med seg noen rike onkler. Det ble etter hvert færre av dem, og i sommer forsvant også de siste. Investor Petter Inge Remøy kjøpte i høst aksjene. Det er kort tid siden transaksjonen ble gjennomført.

Så var det slutt.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.