Mandag morgen var Helge Lurås’ navn fjernet fra kolofonen på Resett. Kl 09:36 mandag publiserte Resett en sak om at Lurås er sykemeldt inntil videre. Til Journalisten bekrefter Lurås at han er sykemeldt etter uenigheter med styret, og at «folk får trekke sine egne konklusjoner».

Saken er oppdatert kl 09:52 og kl 10:24

En halvtime etter at Document publiserte nyheten om at Helge Lurås ikke lenger figurerte som Resetts ansvarlige redaktør, kom Resett med et toppbanner der det står at Helge Lurås er sykemeldt.

Maria Zähler er satt inn som fungerende redaktør inntil videre, mens Henrik Werenskiold er fungerende daglig leder.

Vi kommer tilbake med mer informasjon fortløpende. I mellomtiden drives Resett videre, som normalt, under ledelse av Maria Zähler og Henrik Werenskiold. (Resett)

Fagbladet Journalisten klarte å få kontakt med Helge Lurås. Her kommer enda flere drypp om dramaet som tydeligvis herjer Resett:

– Jeg er sykmeldt og er ikke lenger ansvarlig for det redaksjonelle i Resett. Halvparten av medarbeiderne som var der på torsdag har enten slutta eller sykmeldt seg, sier Lurås til Journalisten.

Han bekrefter at det har vært uenigheter mellom han og styret over lengre tid, men vil ikke gi noen detaljer på hvorfor flere ansatte også er ute.

Lurås beskriver sin sykemelding som «en pust i bakken», og han vet ikke om han kommer tilbake til Resett.

– Det er vel noe jeg strengt tatt ikke noe jeg kan uttale meg om så lenge jeg er sykmeldt. Så får folk trekke sine egne konklusjoner om jeg kommer tilbake eller ikke.

Nå hadde det vært bra for alle parter å få litt ro, sier Lurås, og han ikke kan annet enn å bekrefte at han ikke lenger har ansvaret for det redaksjonelle i Resett.

– Jeg registrerer at det er Maria Zähler som nå fungerer som ansvarlig redaktør.

Skjermdump: Resett.noForsiden på Resett hadde mandag morgen ingen opplysninger om redaktørskiftet. Først kl 09:36 fikk Resetts lesere vite om endringene.

Etter det Document kjenner til, har Resett hatt en stadig forverret økonomisk situasjon, noe som har ledet til oppsigelser.

Helge Lurås er utdannet siviløkonom og har tjenestegjort som offiser, også ved flere utenlandsmisjoner. Etter i mange år å ha blitt brukt som sikkerhetspolitisk kommentator i flere norske medier, ble han den 28. august 2017 den første redaktøren av den nystartede nettavisen Resett. Avisens programerklæring var den gang: «skal fremstille saker fra en annen vinkel enn etablerte massemedier, samt få frem sakene som massemediene ikke ønsker å dekke».

Helge Lurås er sykemeldt (Resett)

Helge Lurås sykmeldt etter uenigheter med Resett-styret (Journalisten)

Les også:

Resett vil inn i varmen, men må skifte ut leserne for å få det til

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.