Resett-redaktør Helge Lurås søker på nytt om å bli medlem i Norsk Redaktørforening. Også Shurika Hansen søker medlemskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

Ett år etter at han ble avvist som medlem av Norsk Redaktørforening prøver Resett-redaktør Helge Lurås på nytt.

Da Norsk Redaktørforening avviste søknaden fra Helge Lurås i fjor, begrunnet de avslaget med gjentatte og klare brudd på Vær varsom-plakatens intensjoner, tilbud om formidling av et stort pengebeløp til et ønsket intervjuobjekt og oppfordring til boikott av andre medier.

Nå mener Helge Lurås at han ikke kan se at det foreligger saklige grunner til å avslå søknaden. Det skriver han i en kommentar på sitt eget nettsted, Resett.

Også redaktør i Xstra.no, Shurika Hansen, har søkt om medlemskap, skriver Journalisten som først omtalte saken.

Ifølge Lurås fører manglende medlemskap i redaktørforeningen blant annet til at de blir utestengt fra pressekonferanser og Stortingets presselosje. Han frykter også at de på sikt vil miste tilgang til journalistikk fra NTB.

Generalsekretær Arne Jensen i redaktørforeningen bekrefter overfor Journalisten at de har motatt søknadene og at disse vil bli behandlet av styret.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂