Helge Lurås og Resett gis avslag på søknaden om medlemsskap i Mediebedriftenes Landsforening. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Etter en helhetlig og grundig vurdering er hovedstyret kommet til at det er betydelig tvil knyttet til om Resett oppfyller kravene til en publisistisk virksomhet, slik det redegjøres for i vedtaket. Derfor avslår vi søknaden om medlemskap, sier MBLs styreleder Pål Nedregotten.

Mediebedriftenes Landsforening oppgir i dag at de har avslått Resetts søknad om medlemsskap. I en pressemelding mandag begrunner MBL avslaget på denne måten:

På bakgrunn av de undersøkelser som er foretatt og redegjort for mener hovedstyret det er betydelig tvil knyttet til om Resett oppfyller kravene til en publisistisk virksomhet. I den forbindelse viser MBL også til Norsk Redaktørforenings avslag på Helge Lurås’ søknad om medlemskap. Her konkluderes det med at «Resetts redaktør ikke forholder seg til alminnelige publisistiske prinsipper.

I avslaget vises det også til Norsk Redaktørforenings avslag på Helge Lurås’ søknad om medlemskap. Norsk Redaktørforening konkluderte med at «Resetts redaktør ikke forholder seg til alminnelige publisistiske prinsipper».

– MBL har tatt en avgjørelse ut fra sine nåværende medlemmers kommersielle og ideologiske interesser. De ser Resett som en trussel og konkurrent, og vil holde oss ute fra sine privilegier, sier Helge Lurås til Kampanje.

 

Bestill Kent Andersens bok om klimasaken her!

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.