Canadas folkevalgte gikk til det uvanlige skrittet å avlyse fredagens møte mens politi gjorde seg klar til å rydde unna lastebildemonstranter fra Ottawas gater.

Underhuset i det canadiske parlamentet, House of Commons, ble enig om å avlyse dagens sesjon, sa kammerets president Mark Holland i en kunngjøring fredag

Onsdag ga politiet demonstrantene som har okkupert byens sentrum i tre uker, et ultimatum om å fjerne seg frivillig eller bli pågrepet og få sine kjøretøyer beslaglagt.

Dette så ikke ut til å ha noen effekt, og torsdag rykket store politistyrker inn i byen, klar til å gå til aksjon. To av demonstrantenes ledere, Tamara Lich og Chris Barber, ble også pågrepet.

Demonstrantene, som protesterer mot koronatiltak og vaksinekrav, har også lammet trafikken ved flere grenseoverganger mot USA, men blokadene der er de siste dagene opphevet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.