Martin Lee og Jimmy Lai i en marsj i 31. mars 2019. Foto: Tyrone Siu / Reuters / Scanpix

Politiet i Hongkong har pågrepet 13 demokratiaktivister og siktet dem for forhold som er knyttet til de omfattende demonstrasjonene som preget byen i fjor.

En av de pågrepne er Jimmy Lai, grunnleggeren av den Beijing-kritiske avisen Apple Daily. Lai ble pågrepet i sitt eget hjem lørdag.

Blant de andre pågrepne er de tidligere parlamentarikerne Martin Lee, Albert Ho, Leung Kwok-hung og Au Nok-hin. De er alle siktet for å ha organisert og deltatt i ulovlige demonstrasjoner i august og i oktober i fjor.

Den delvis selvstyrte kinesiske byen var preget av omfattende demonstrasjoner som startet i juni i fjor og pågikk i om lag et halvt år.

Det begynte med krav om at en omstridt utleveringsavtale med myndighetene i Beijing måttea avlyses, men utviklet seg til en større bevegelse for demokrati og frihet.

Flere ganger endte demonstrasjonene i blodige sammenstøt med opprørspolitiet og hundrevis av demonstranter ble pågrepet.

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.