Martin Lee og grunnlegger av Next Media Jimmy Lai demonstrerer mot utleveringsavtalen som senere ble banket igjennom. Foto: Tyrone Siu/Reuters/Scanpix

Medieeieren Jimmy Lai, demokrativeteranen Martin Lee og fem aktivister er dømt for å ha organisert og deltatt i demonstrasjoner i 2019 i Hongkong.

82 år gamle Lee og 73 år gamle Lai var begge tiltalt for å ha organisert og deltatt i ulovlige demonstrasjoner 18. august 2019, der det ifølge arrangører deltok 1,7 millioner personer. Fem fremtredende aktivistene ble også kjent skyldig.

I tillegg var to tidligere medlemmer av folkeforsamlingen i Hongkong, Au Nok-hin og Leung Yiu-chung, tiltalt i saken. De har ved en tidligere anledning erkjent straffskyld.

Straffutmålingen er ikke kjent, men de risikerer opptil fem års fengsel, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Aktivistene demonstrerte mot et lovforslag som skulle åpne for at mistenkte i kriminalsaker kunne utleveres til det kinesiske fastlandet. Loven ble senere vedtatt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.