Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Christian Tybring-Gjedde reagerer meget skarpt mot statsminister Erna Solbergs valgkampturné i Afrika:

– Solbergs besøk er ikke noe annet enn en skandale og en egotripp for Høyres venner i utenrikstjenesten.

Statsministeren forsøkte å samle støtte i blant annet Etiopia for en norsk plass i FNs sikkerhetsråd. Ifølge DN regner Utenriksdepartementet stemmene fra de afrikanske landene som avgjørende for Norges «vinnersjanse».

Til TV 2 forteller hun hvorfor det er så viktig at Norge får en plass i sikkerhetsrådet:

– Det er en forpliktelse for land som står for at verden må styres med lov og orden – også internasjonalt, å sikre at ikke den som har mest makt og sterkest økonomi og militærmakt er den som bestemmer, da er det også en forpliktelse å sitte i Sikkerhetsrådet, sier Solberg.

– Og så er det jo slik at for Norge er det med på å sikre små lands interesser, slik som Norge, som trenger et sterkt internasjonalt regelverk, legger hun til.

– Det er så man ikke tror det man ser og hører, skrev FrPs utenrikspolitiske talsmann på Facebook søndag kveld:

Norges statsminister er på stemmefiske … i Etiopia! TV2 melder i kveld at statsminister Erna Solberg er i Etiopia for å drive valgkamp for Norges plass i FNs Sikkerhetsråd. Statsministeren besøker blant annet sykehus i hovedstaden Addis Abeba og skryter av hvordan norsk bistand bidrar til at flere spedbarn overlever fødselen. Da enkelte journalister elsker å forvrenge og bevisst misforstå budskapet, må jeg understreke at det jeg selvsagt ønsker at spedbarn også i Etiopia skal overleve og vokse opp. Norges bistand er imidlertid helt uten globale perspektiver og hvordan den ekstremt raske befolkningsveksten fører til økt sult og fattigdom. Det er jo greit å minne om at Etiopias befolkning i dag er på ca 110 millioner mennesker, at nær halve befolkningen er under 30 år og at befolkningsveksten i landet er ca 3% i året. Solbergs besøk er ikke noe annet enn en skandale og en egotripp for Høyres venner i utenrikstjenesten. Til tross for dette kommer ikke TV2 med en eneste kritisk kommentar. Galskap!

https://www.facebook.com/Christian.Tybring.Gjedde/posts/2833588490054358

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.