På stedet Bagarmossen i sørlige Stockholm ble en tenåring skutt på en åpen plass tirsdag kveld. Onsdag døde han på sykehus. Politiet etterforsker det som drap. Når du skyter noen på en åpen plass i en by, er det hundrevis av mennesker som får hendelsen tett innpå seg.

I Sverige blir man skrekkslagne. Når man hører lyden av skudd, vet man at dette er alvor. Det var det også denne gang. Tenåringen døde. Naboer blir rystet.

Mika Handelsman-Nielsen bor i närheten av brottsplatsen. Hon hörde skotten ”jättestarkt” och larmade själv polisen.

– Det känns helt fruktansvärt. Samhället rör sig åt fel håll, så jävla fort. Jag är rädd att grupper som redan är utsatta ska bli ännu mer utsatta, säger hon.

Mika er avbildet med en datter på armen. Kanskje hun burde bekymre seg mer for hennes fremtid.

Samme natt på en annen kant av byen ble en mann skutt innendørs. Han ble imidlertid ikke alvorlig såret og kunne avhøres fra sykesengen.

Dette var den andre alvorlige skyteepisoden i Bagarmossen på kort tid. Søndag gjenlød også nabolaget av skudd. Folk tør ikke gå ut på kveldstid.

Även skolpersonal i området som DN pratat med oroas över utvecklingen.

– Det var inte såhär när jag växte upp här. Nu skjuter de, och det gör de vilken tid på dagen som helst, säger en av dem.

«De» skyter når som helst, hvor som helst.

 

https://www.dn.se/sverige/tonarspojke-skjuten-till-dods-i-sodra-stockholm/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.