For hva gjør vel gammelmedia når været ikke lenger er varmt, og det er meldt regn? Jo, man sender selvsagt ut farevarsel om «ekstremvær».

Det er nemlig ventet en våt onsdag i store deler av landet, og spesielt sarte østlendinger må advares mot dette, ifølge meteorologer.

De har derfor sendt ut gult farevarsel for regn på deler av Østlandet.

– Det blir et kraftig regnvær over hele Østlandet onsdagen. Det passerer relativt kjapt, men man regner med at det kan komme 30-40 millimeter nedbør på ganske få timer, sier statsmeteorolog Magnus Ovhed til Nettavisen.

Tirsdag ettermiddag gikk også Oslo 110-sentral ut og ba folk om å forberede seg på regnværet som ventes i dag.

– Det er meldt mye nedbør, og derfor går vi ut med en anbefaling om å gjøre forebyggende grep før regnet setter inn, skriver de.

Det bes om at man vurderer behovene for forebyggende tiltak, sjekker veimeldinger, tilpasser farten og kjører etter forholdene.

Behov for beredskap vurderes fortløpende av beredskapsaktører om det skulle vise seg at regnskvetten skulle bli for mye for østlendingene.

Men Meteorologisk institutt gir seg ikke der. De har også sendt ut gult farevarsel om «kraftige vindkast» i deler av Rogaland og Hordaland.

– Fra tidlig formiddag ventes det sterk kuling fra øst til sørøst, med lokalt kraftige vindkast på 25-28 meter per sekund, særlig i indre strøk. I høyfjellet kan det bli svært kraftige vindkast, skremmer Meteorologisk institutt.

Du er herved advart!

 

Kjøp eboken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.