En tidligere efterretningsagent fra CIA hevder at Taliban mot betaling stiller sitt nettverk av drapsmenn til rådighet for India og at det er de som står bak bølgen av drap på terrorister som har utført jihad i Kashmir.

«Unknown gunmen» 

Jihadister som er involvert i terrorvirksomhet i India, blir drept av ukjente gjerningsmenn i Pakistan.

Pakistan har beskyldt indisk efterretning for å stå bak, men det er blitt avvist fra indisk hold. Der omtales drapsmennene som «unknown gunmen». 

Nu hevder Sarah Adams, en tidligere efterretningsagent fra CIA, at Taliban utfører disse drapene mot betaling fra India.

Uro i pakistanske jihadist-kretser

Document skrev tidligere iår om uroen som har bredt seg i pakistanske jihadist-kretser efter en bølge av drap på terrorister. 

Også Document antydet mulige forbindelser til India eftersom alle de drepte terroristene har vært eftersøkt av indiske myndigheter.

Nu er det kommet mere kjøtt på benet. Sarah Adams, en forhenværende CIA-offiser, har uttalt i Shawn Ryan Show at den indiske regjering eller efterretning betaler Taliban og bruker deres pakistanske nettverk av drapsmenn til å «ta ut» ledere i terrororganisasjonene Lashkar-e-Taiba, Jaish-e-Mohammed, Hizbul Mujahideen og Al Badr Mujahideen. 

Én terrororganisasjon går fri

Sarah Adams hevder at India har betalt Taliban ti millioner dollar og de finansierer mullah Hibatullah Akhundzadas personlige sikkerhet. Den eneste kashmirske terrorgruppen hvis medlemmer ikke er blitt drept, er Harkat-ul-Mujahideen som Adams hevder ga religiøs opplæring til Talibans øverste leder, mullah Hibatullah Akhundzada.

Risikabelt for Taliban

Ifølge Adams er det vanskelig å få øye på logikken bak alt dette, ti millioner dollar er for småpenger å regne: 

– Hva får India? Og hva får egentlig Taliban, de bryr seg en dritt om ti millioner dollar? Det virker helt sprøtt og det gjenstår en mengde spørsmål. At India bruker Talibans nettverk til å myrde militante kasjmirere over hele Pakistan er risikabelt for Taliban, det kan skape kaos. 

Amerikansk trusselrådgiver

Sarah Adams er en amerikansk trusselrådgiver med omfattende efterretningserfaring fra Europa, Midtøsten, Nord-Afrika og det sydlige Asia.

Hele intervjuet med Sarah Adams ligger på YouTube.

Uro blant jihadister i Pakistan: Bølge av mystiske drap på terrorister

 

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.