I løpet av tre år har Senterpartiet gått fra en oppslutning på 13,5 prosent til skarve 4,6 prosent på Norfaktas måling for Nationen og Klassekampen.

Det er ned nesten tre prosentpoeng bare siden juni, skriver Nationen.

Sp-nestor Per Olaf Lundteigen mener partiet kan skylde seg selv for den sviktende oppslutningen.

– Nå opplever vi en tillitssvikt fordi det er for stor avstand mellom hva som er sagt og hva som blir gjort. Det er trist, men det må være en vekker, sier han.

Høyres nestleder Tina Bru mener Sp ikke forstår hva som er viktig å prioritere.

– Støre-regjeringa har kanskje endret retorikk, men de har ikke endret politikk. I stedet for å ta opp kampen mot de kriminelle gjengene, økende helsekøer og økte skatter, prioriterer de tida si på reverseringer og sløsing. Det er feil retning for landet, sier hun.

Lundteigen tror velgerflukten handler mye om at partiet svikter i de viktige sakene for Sp – som i energi- og fiskeripolitikken, og passer på å gi Bru og Høyre et spark tilbake.

– I jordbrukspolitikken forsøkte man seg på et bredt forlik med Høyre. Det er ikke dét Senterpartiets velgere har støttet oss i. Det er jo derimot å komme med et alternativ til Høyre, avslutter han.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.