Noe etter klokken 23 lokal tid rykket skotsk politi inn på innendørsarenaen Emirates Stadium i Glasgow for å samle bevismateriale om det som antas å gjelde tilfeller av valgfusk.

Opptellingen av stemmer fra torsdagens valg i Storbritannia hadde bare såvidt startet da funksjonærene i Glasgow fikk besøk av politifolk med gummihansker, som ble sett putte stemmesedler i gjennomsiktige plastposer. Mail Online meldte om saken først.

Valgfunksjonærer fortalte til pressen at politiet hadde mistanke til noen få av stemmesedlene, spesifikt fra valgkretsene Glasgow West og South-West, skriver Express. Stemmer over seks mandater ble i løpet av natten talt opp på inne i arenaen.

Tidlige valgundersøkelser tydet på at skottene i stort monn hadde stemt mot Scottish National Party (SNP), noe som lokket frem optimisme hos det konservative, skotske parlamentsmedlemmet Murdo Fraser.

Han tok imidlertid helt feil. Senere på natten ble det klart at toryene hadde kollapset helt og tapt rundt 10 prosentpoeng i flere av valgkretsene.

Det ble i stedet Labour som tok over de fire nøkkelvalgkretsene Kilmarnock and Loudoun, West Dunbartonshire, Paisley og Renfrewshire South fra SNP, skriver BBC tidlig på morgenkvisten fredag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.