Russerne har inntatt byen Tsjasiv Jar, som ikke er stor, men ligger strategisk til. At ukrainerne ikke klarer å stå imot, tyder på en prekær mannskapsmangel. Riktignok sier ukrainerne at de bare har overgitt deler av byen, men det virker som en utsettelse av at den er overgitt.

– Posisjonene til våre forsvarere er ødelagt, sier talsmannen for Khorytsa-hærgrupperingen, Nazar Volosjyn.

Ifølge Volosjyn er det ikke noen bygninger igjen i Tsjasiv Jar som er intakte, og han sier at bombeangrep har etterlatt et månelandskap. For bare en uke siden hadde Ukrainas hær i høy grad drevet ut russiske motstandere.

Tsjasiv Jar ligger vest for Bakhmut, en by som ble kapret av russiske styrker i 2023. Russerne har stadig rykket fremover i månedsvis. Hvis byen, som ligger på en bakketopp, blir erobret, tillater det at russiske styrker kan rykke fremover mot byen Kostjantynivka. Russiske styrker har også forskanset seg i en tredje del av Kharkiv-regionen, ved grensen til Russland.

Store ord på toppmøter stemmer dårlig med det som skjer å bakken. Der ruller russerne frem. Ukrainerne er lovet mange nye våpen, men det hjelper ikke uten soldater.

 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.